Od ponad tygodnia gliwicka restauracja AO SUSHI-YA, w której można zjeść sezonowane ryby w postaci rolek, nigiri czy sashimi, oferuje także inny japoński specjał – ramen. Jest to makaron serwowany z wywarem oraz dodatkami. W Gliwicach można spróbować go w postaci spicy miso, shoyu oraz tantamenu, a każdy z nich dostępny jest także w wersji wegetariańskiej. Za jedyne 27 złotych!

Najważniejsze w ramenie jest pochodzenie składników – makaron przygotowywany jest ze specjalnych japońskich mąk. Wywar doprawiany jest mieszanką wyselekcjonowanych sosów sojowych czy past miso. Dodatki to długo pieczony boczek w japońskich przyprawach, marynowane jajko na półmiękko, pikantno-słodka wieprzowina czy marynowane tofu.

Dania te znalazły szerokie grono odbiorców w siostrzanej restauracji w Kielcach (SUSHIYA KIELCE), gdzie goście potrafią przejechać kilkaset kilometrów aby skosztować tej potrawy właśnie tam. Gliwicka AO Sushi-Ya korzysta z dokładanie takich samych receptur aby jak najprzyjemniej zapoznać gliwiczan z tym smakiem. Warto sprawdzić!

AO SUSHI-YA
Gliwice, ul. Dolnych Wałów 8
(budynek w dziedzińcu Starej Poczty, nad restauracją Furore)
Tel: 500 144 459
Facebook, Instagram

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here