Czarny makaron z karmelizowaną marchewką

Pani Magda proponuje dzisiaj bardzo efektowne danie. Przygotowanie zajmie Wam zaledwie 15 minut. Bardzo proste, więc poradzą sobie z nim nawet Ci, którzy w kuchni stawiają pierwsze kroki, a do tego naprawdę smaczne – czarny makaron z karmelizowaną marchewką.

Składniki:
czarny makaron -ok 100 g na osobę
5 marchewek
łyżeczka cukru
łyżka masła
sól
pieprz
olej sezamowy
sezam

Wykonanie:
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Marchewkę obierz i obieraczką do warzyw pokrój w cienkie plastry. Rozpuść masło na patelni, wrzuć cukier, a gdy zacznie się rozpuszczać wrzuć marchewkę. Smaż ją aż będzie miękka ale pozostanie jędrna. Przypraw solą i pieprzem. Gdy makaron się ugotuje skrop go olejem sezamowym, przełóż na talerz i ułóż marchewkę. Posyp sezamem.

Smacznego!

Przypominamy, że to już trzeci przepis pani Magdy – kliknij tutaj aby udać się w podróż śladem chińskich smaków.

client-image
client-image
client-image
client-image

Podobne artykuły

Ulubiony Portal Gliwiczan

102,320FaniLubię
14,736ObserwującyObserwuj
1,138ObserwującyObserwuj

Inne artykuły