Budynek dawnej Giełdy Zbożowej znajdujący się w dziedzińcu Starej Poczty w Gliwicach od lipca znów zaczął tętnić życiem, a to wszystko za sprawą długo wyczekiwanego otwarcia restauracji Furore Pizza Napoletana.

Trzeba jednak zaznaczyć, że Furore przyciąga uwagę nie tylko zabytkowym budynkiem. Lokal zachwyca również prostym, a zarazem bardzo eleganckim wystrojem. Wnętrze jest bardzo przestronne, wykonane ze szlachetnych materiałów, którego projekt zbiegł się z okresem pandemii i miał na celu zmaksymalizować bezpieczeństwo gości.

Furore to kolejne dzieło właścicieli Katowickiej Vera Napoli oraz La Fontany, która od przeszło pięciu lat – jako pierwsza na śląsku – wypieka pizzę neapolitańską. Za tą marką stoją więc ludzie pełni pasji, doświadczenia, a także neapolitańskiego kunsztu.

Jak to z Furore bywa, właściciele wychodzą o krok naprzód i oprócz bezkonkurencyjnej pizzy, oferują także Negroni Cocktail Bar. Jest to specjalna karta koktajli, której głównym przedstawicielem jest niezwykły drink Negroni na włoskim Contratto Bitter, o wyczuwalnej subtelnej nucie wanilii i odrobinie pozostającej na podniebieniu goryczy ze skórki pomarańczowej.

W okresie letnim Furore dla swoich gości dysponuje dużym, a zarazem cichym i ukrytym ogrodem praktycznie w samym centrum miasta. Drzewna oliwne, zielone rośliny oraz klimatyczne oświetlenie wiernie oddają klimat prawdziwego włoskiego ogrodu.

Warto także zaczekać na wiosnę, wtedy na piętrze budynku otworzy się drugi lokal znanej restauracji Sushi-Ya z Kielc. Gliwice otrzymają więc niebawem kompleks restauracyjny w którym o gości rywalizować będą dwie wyjątkowe kuchnie świata, włoska i japońska.

Restauracja FURORE 
Gliwice, Dolnych Wałów 8
Budynek w dziedzińcu Starej Poczty

Furore 
Strona
Facebook
Instagram

Sushi-Ya
Facebook
Instagram

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here