Kucharze z restauracji Majer na podium Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej

Gliwicki sukces na prestiżowym II Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej! 12 marca w zmaganiach o tytuł mistrza kuchni myśliwskiej drugie miejsce zajęła drużyna Hotelu SilVia Gold.

Chef Dariusz Kuduk i Damian Cezary Kupis w towarzystwie najlepszych kucharzy i restauratorów z całej Polski zostali docenieni za imponującą pracę i bezkonkurencyjny smak, dostarczając nam tym samym słusznych powodów do dumy.

Laureaci w konkursowym menu zaserwowali wątróbki z sarny pod dwoma postaciami: jako mus w cieście grzybowym oraz w wersji smażonej na różowo, podlanej bulionem aromatyzowanym wędzoną śliwką i tymiankiem. Kucharze popisali się także schabem z dzika z pudrem grzybowym podanym z pianką z kaszy jaglanej i skorzonery.

client-image
client-image
client-image
client-image

Podobne artykuły

Ulubiony Portal Gliwiczan

103,911FaniLubię
14,799ObserwującyObserwuj
1,138ObserwującyObserwuj

Inne artykuły